Savjeti.hr 1. rođendan
Izvor: Savjeti.hr
PRVI SE PAMTE

Zašto slaviti rođendan?

Vjerojatno svi znamo zašto se rođendani slave – to je obilježavanje veselog dana, vjerojatno i najljepšeg dana u životu roditelja. Slavi se i obilježava dan rođenja jednoga bića, s nadom da će to krhko dijete imati sretan, lagodan, ugodan život ispunjen dobrim iskustvima, zdravljem, zadovoljstvom i smijehom.

Ali zašto treba slaviti rođendan? Zašto obilježavati taj dan?

Djeca se uvijek neopisivo vesele rođendanima, pogotovo svojim. Veselje koje proživljavaju kada su u centru pozornosti, kada im dolaze prijatelji, kada dobivaju i otvaraju poklone, kada se pripremi torta i puše u svjećice, teško se može opisati.

Što godine više odmiču, sve se manje trudimo oko te proslave. Što je apsolutno šteta. Zašto si ne bismo priuštili to dječje veselje i osjećaje. Pa barem i sami sebe počastili nečime što nas neizmjerno veseli.

Možemo nabrojati nekoliko sasvim dobrih razloga:

1. To je vaš dan

Što god da netko rekao, to je vaš dan. I možete si ga (probati) organizirati kako vama paše. Naravno, u skladu s radnim i drugim obavezama, ako ne postoji mogućnost da se to toga dana izbjegne.

2. Mnogi misle na vas

Telefon zvoni, poruke stižu, čestitke dolaze sa svih strana. Pa tko se ne bi osjećao posebno?

3. Druženje

Naravno, ne treba povod za druženje biti rođendan ili druga posebna prigoda, ali s obzirom na stil života, vjerojatno su te prigode i jedini razlozi zbog koji se mnoga društva nađu na okupu i da su 'proslave majmunovog' sve rjeđe. Tako da uopće nije loše organizirati druženje, zabavu, večeru ili kakvo god okupljanje. Među prijateljima i dragim ljudima sve je ljepše i veselije.

4. Pokloni, pokloni

Budimo realni – svi volimo poklone. A i to je jedan od dobrih načina za shvatiti tko nas od naših prijatelja i/ili kolega najbolje poznaje, odnosno sluša i osluškuje naše želje. Da ne ispadnemo teški materijalisti, poklon može biti i u obliku predivno organiziranog izleta, odlaska u kazalište ili posebnog iznenađenja koje netko pripremi točno po vašem guštu.

5. Godine su samo broj

Da, svi starimo. I ne, nećemo biti mlađi. To je realnost i treba je prihvatiti. S osmijehom. A sigurno sve te godine nisu bile lagodne i pune isključivo pozitivnih iskustava. I upravo zbog toga treba proslaviti još jednu rundu od 365 dana koja je prošla, proslaviti to što smo i dalje tu i veseliti se novoj rundi koju ćemo napuniti novim iskustvima.

I naravno – prvi se pamte. Roditelji sigurno najbolje pamte prvu proslavu rođendana svoga djeteta. Jer je prva, posebna. Tako ćemo i mi, ekipa s portala Savjeti.hr, sigurno pamtiti prvi rođendan, odnosno prvu godinu otkako smo lansirali ovaj portal u bespuća interneta. Prva godina koja nam je donijela brojne tekstove i zanimljive savjete, mnoge komentare, čitatelje, pratitelje.

Ne pripremamo nikakav poseban tulum, ali ćemo u radnoj atmosferi pripremati još jednu rundu od 365 dana s nadom da će i vama, našim dragim čitateljima, biti zabavna, zanimljiva i poučna kao i nama. Hvala svima što ste tu!

Savjeti.hr 1. rođendan

Ako želite još zanimljivih poslovnih i životnih savjeta, prijavite se na naš dvomjesečni newsletter.

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst, u prvome odlomku prenesenog teksta. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.