mačka, mačić, cat
Izvor: REAlna
REAlna
ČETVERONOŽNA LJUBAV

Kako životinja može postati član obitelji

Ako postoji dobra volja, postoji i način, samo treba pronaći put do ostvarenja svoga sna. Imati macu za kućnog ljubimca željeli smo svi u našem domu. Nas četvero volimo sve životinje, a najviše mačke. A ovo je priča o tome kako je Rea ipak postala peti član naše obitelji.

Nažalost, čak troje nas u kući ima respiratorna oboljenja i alergiju na životinjsku dlaku. Prihvatili smo činjenicu da krzneni ljubimci nisu za nas, ali svakodnevno smo se potajno nadali da postoji lijek.

Pokušavali smo igračkama nadomjestiti djeci žive četveronošce. Neko vrijeme je to bilo prihvatljivo, ali su s godinama shvatili, a i mi, da živo biće nema alternativu. Utjehu smo pronalazili u povremenim posjetama prijateljima koji imaju kućne ljubimce, eko imanjima, etno selima, udrugama i azilima za zaštitu životinja.

Postali smo pratitelji i članovi raznih grupa na društvenim mrežama koje se brinu o životinjama, prvenstveno o mačkama. Radovali smo se spašavanju, izlječenju i udomljenju životinja s ulice. Pratili smo objave, sakupljali novac i pomagali volonterima. A onda se dogodila ta ljubav - objava da je na ulici pronađen mačić oko mjesec dana star, s infekcijom oba oka i mogućnošću da ostane slijep. Postojala je nada u ozdravljenje, trebalo je provesti terapiju i pronaći mu dom.

mačka Rea

Razum su nadvladale emocije. Mačić je ženkica koja ne može natrag na ulicu. Onakva je kakvu priželjkujemo i nećemo je dati nikom drugom. Kontaktirali smo volontere putem stranice na kojoj je objavljen apel za pomoć. Dogovorili smo da ćemo je preuzeti. Udaljenost od stotinjak kilometara  nije bio razlog da odustanemo, kao ni sklonost alergijama. Pokušali smo i uspjeli. Dan kada smo je u 23:30 preuzeli na benzinskoj pumpi početak je radosti koja nikad nije prestala.

Našu alergiju smo pobijedili, a i njene okice su ozdravile. No tu priča tek počinje jer smo dobili mačku ponašanja i naravi kakve nismo očekivali. Izazov je to s kojim smo se suočili, zajedno učili i sve više voljeli.

Kako smo ukrotili nestašnog mačiča saznajte u idućem nastavku.

Pratite i druge tekstove pod #kućniljubimci, ali i autoricu REAlna.

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst, u prvome odlomku prenesenog teksta. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.