radni stol, žena
Izvor: Kaboompics/Pixabay
1. APRILILILI

TOP 5 stvari koje trebate učiniti prije nego što počnete raditi ili učiti

U skladu s današnjim danom, 1. travnja, poznatim i kao 1. april, želimo vas malo nasmijati s duhovitim savjetima koje, vrlo vjerojatno, mnogi uistinu i primjenjuju, a odnose se na suptilnu umjetnost odgađanja - obaveza.

1. Počistite cijeli radni stol

Posložite sve papire abecednim redom ili kronološki, pregledajte sve te papire i pola toga bacite (drugu polovinu ostavite za sljedeći put), isprobajte rade li sve olovke, ako ne onda ih bacite, obrišite prašinu, pospremite ladice i, na kraju, sve to uredno namjestite da bi radni prostor što manje odvlačio pozornost od knjige i posla.

2. Skuhajte kavu ili čaj

Taman kada sjednete za netom počišćeni stol, shvatite da vam se jako pije kava ili čaj. Ustanite i skuhajte si taj divan topli napitak, donesite šalicu na radni stol i, uz rad koji slijedi, pijuckajte.

3. U društvu je bolje

Kavu ili čaj zabavnije je piti u društvu, stoga se preporučuje nazvati prijatelja ili prijateljicu koje niste odavno čuli ili koje čujete svakoga dana. Što se mora, mora se!

4. Mobitel

Mobitel vam je pri ruci, nitko vam ne smeta, a radni stol je idealno mjesto za koncentriranje na to koje su vam poruke bitne, koje nisu, trebaju li vam baš sve te fotografije, stoga se primite čišćenja ionako pretrpane memorije na svom mobilnom telefonu.

5. Uredite nokte

Ovo je za žene i poneke muškarce. Tu je uključeno skidanje starog laka, čišćenje, rezanje, rašpanje i, dakako, novo lakiranje u nekoliko slojeva.

Dodatni poslovi:

  • spremanje stana (metenje, usisavanje, ribanje podova, pločica, kupaonice, kuhinje, tepiha, brisanje prašine, pranje podova)
  • surfanje (novosti, vijesti, zanimljivosti, blogovi, društvene mreže)
  • šetanje psa
  • kupanje psa
  • zalijevanje cvijeća

Sve navedeno primjenjivo je i prije svih drugih intelektualnih aktivnosti – pisanja radova, seminara, izvještaja, prevođenja, lektoriranja, računanja, slaganja ili općenito na sve obaveze koje se moraju obaviti, a ne pomaže ona svjetska laž 'Što se mora nije teško!'

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst, u prvome odlomku prenesenog teksta. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.