kućni ljubimci, životinje
Izvor: Freepik
INICIJATIVA

LJUBAV NA 4 ŠAPE - Ljubav koja traje cijelu godinu

Dolazi doba godine koje više-manje svi iščekujemo… Ne treba nam dodatan sloj odjeće, dani traju dulje, sunce nas obasjava cijeli dan, a miris mora i zvuk valova ili pak zelenilo šume i tišina planine nam je stalno na pameti. Godišnji odmor je pred vratima! I dok mi s veseljem odbrojavamo sitno do ljetnih vrućina i namakanja u plićaku, za neke ovaj period godine donosi tužne probleme koji postaju sve veći.

I zbog toga je ljeto povod za pokretanje ove inicijative, iako se takve situacije događaju tijekom cijele godine. Bez obzira na godišnje doba, kišu, snijeg, praznike, blagdane - prava ljubav prema životinjama i kućnim ljubimcima traje cijelu godinu, iz godine u godinu, odnosno zauvijek.

Napuštanje kućnih ljubimaca za vrijeme godišnjih odmora je i dalje značajan problem u našem društvu koji treba neprekidnu medijsku pažnju. Kroz portal Savjeti.hr već nekoliko godina posebnu pozornost posvećujemo tekstovima koji su vezani uz kućne ljubimce. Stoga smo odlučili potaknuti i druge na aktivno sudjelovanje u zaštiti i dobrobiti životinja te smo pokrenuli projekt “Ljubav na 4 šape”.

Portal Savjeti.hr, kao što mu i samo ime govori, prvenstveno se bavi životno i poslovno korisnim savjetima. Među najpopularnijim tekstovima su oni o kućnim ljubimcima gdje su prvenstveno savjeti o odabiru, njezi, brizi i suživotu s čovjekovim najboljim prijateljima. Iako se ovaj projekt zove “Ljubav na 4 šape”, odnosi se na sve kućne ljubimce - pse, mačke, male glodavce, ptice, ribice, egzotične životinje...

Inicijativa “Ljubav na 4 šape” zamišljena je kao višegodišnji projekt posvećen podizanju svijesti o važnosti brige o životinjama. Želimo uključiti što veći broj dionika kroz edukativne tekstove, posebne rubrike i kampanje.

Besplatan medijski prostor za udruge i čitatelje

Kroz navedeni projekt osigurat ćemo i besplatan medijski prostor svim neprofitnim udrugama, centrima, skloništima, utočištima i organizacijama za zaštitu životinja da podijele s nama svoje lijepe, uspješne priče i savjete. Isto tako, ne zaboravljamo ni naše čitatelje koji će također moći s nama podijeliti tople priče i/ili pozitivna iskustva o suživotu sa svojim ljubimcima. A mi ćemo sve to objaviti na Savjeti.hr. Tako bismo motivirali sve koji se bave ovom tematikom (ali i šire) da budu pozitivna promjena koju želimo vidjeti u društvu.

Svoje priče nam možete poslati na info@savjeti.hr

Pratimo kalendar kućnih ljubimaca

Osim toga, objavljivat ćemo minimalno dva savjetodavna teksta mjesečno koja će vezati na Kalendar kućnih ljubimaca. Primjerice, u lipnju se obilježava Tjedan dovođenja ljubimaca na posao kada ćemo obraditi tu temu - dovođenje ljubimaca na posao uz par primjera iz prakse, zašto bi to svaki poslodavac trebao pustiti, tvrtke u koje su ljubimci dobrodošli na posao sa svojim vlasnicima, kako to izgleda, na što paziti, koje su prednosti, a koji nedostaci. Zatim, u srpnju je Dan zaštite kućnih ljubimaca od požara kada bismo govorili o sigurnosti kućnih ljubimaca u slučaju požara ali i općenito.

PRATITE #KUĆNI LJUBIMCI

Donacije

Također želimo uključiti i čitatelje u ovu inicijativu tako da će imati mogućnost odabira neprofitne organizacije za zaštitu životinja koja djeluje u Hrvatskoj i koja je članica Mreže za zaštitu životinja, a kojoj ćemo donirati 5 posto od ukupnih prihoda ostvarenih ovim projektom u tekućoj godini. Donaciju će dobiti organizacija s najviše glasova zaključno s 30. studenim 2024. kada se obilježava Svjetski dan kućnih ljubimaca.

NOMINIRAJTE ORGANIZACIJU

Podržite projekt

Pozivamo sve potencijalne partnere projekta da se uključe i financijski podrže ovaj projekt-inicijativu. Za detalje nam se javite na marketing@savjeti.hr

Ljubav na 4 šape _ Savjeti.hr