motivacija, sreća
Izvor: Alexas_Fotos/Pixabay
Melita Pavlek
VI STE VAŽNI

Kako zadržati i održati motivaciju

Problem vam je održati motivaciju i osjećati se zanosno? Želite biti inspirirani i u dobrom emotivnom stanju? Jeste li se ikada zapitali kako to možete postići jednostavnim komunikacijskim rutinama – SA SAMIM SOBOM.

Naš unutarnji dijalog teče cijelo vrijeme i rijetko smo svjesno i konkretno orijentirani na njega. Zašto? Jer većina nas zapadnjaka misli da tu rutinu jednostavno ne treba mijenjati. A to je daleko od istine. Promatrajte svoje misli, promatrajte taj dijalog i pokušajte s tri jednostavna trika održati svoju inspiraciju i motivaciju na visokom nivou.

1. PRIPREMA, PRIPREMA, PRIPREMA

Kada se probudite, kako se pripremate za novi dan? Koliko god sladunjavo zvuči, krenite s motivirajućom glazbom, porukama, audio knjigama. Jutro je idealno da postavite okvir vašeg dana koji će biti FANTASTIČAN. Bez konkretnih navika koje će postati zaista vaša rutina ne možete očekivati da budete u dobrom stanju. Zato se pripremite i pomognite vašem umu da se fokusira samo na pozitivno i dobro. Priprema je pola posla.

2. SVE JE TU ZA NAS 

Život se zaista ne događa nama, nego za nas. I zato, ako mislite da upravljate i ako mislite da ne upravljate svojim životom, uvijek ste u pravu. Nitko nas ne kažnjava i nitko ne zbraja naše propuste. Sami imamo svoje karte u rukama i igramo uvijek najbolje što možemo. Zato komunicirajte sa sobom uvijek i jedino iz te perspektive. Zabavno je i korisno.

3. OPREZNO … S KOMUNIKACIJOM 

Sami sebi možemo biti najbolji prijatelj ili najveći saboter. Ako si cijelo vrijeme govorite da ste nemotivirani ili imate loš dan, dan će se pretvoriti u tjedan, tjedan u mjesec, a mjesec u život. Koje negativne riječi stalno koristite u svojem govoru? Možete li ih zamijeniti manje ograničavajućima i tako si dozvoliti verbalni i mentalni poticaj.

Za sebe odvojite vrijeme, svaki dan. Ako to učinite, svemiru i sebi šaljete najvažniju poruku. Važni smo – bez obzira koliko imali nula na računu ili titula ispred imena.

Ako vas zanima više sličnih tema pratite i #psihologija

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst, u prvome odlomku prenesenog teksta. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.