igračke za djecu
Izvor: REAlna
REAlna
ZABAVA ZA CIJELU OBITELJ

Kako, uz malo mašte, napraviti igračke za djecu

Kako iskoristiti školske praznike? Ili možda napraviti poklon nekome u zadnji tren? Malo mašte, malo vještine i zabava za cijelu obitelj može početi! Zajedno s djecom napravite igračke za djecu i iskoristite ove hladne dane radeći nešto zabavno!

Ako ste kojim slučajem zaboravili nekom djetetu kupiti poklon, najbolje je rješenje napraviti nešto svojim rukama. Za to treba puno manje novca, a može biti vrlo zabavno. Ako se i ne radi o poklonu, a imate djecu s kojom biste rado nešto zabavno i kreativno radili, REAlna vam donosi jednu zanimljivu ideju i, naravno, način kako je realizirati. 

Sami dizajnirajte i sašijte platnenu macu, igračku koja će oduševiti djecu uzrasta od jedne do 10 godina, a sigurno i odrasle mačkoljupce. Naravno, može to biti i bilo koja životinja po vašem izboru. Ja volim mace i moj model je naša Rea.

Što vam sve treba:

  • šivaći stroj, ali ako ste vješti s iglom i koncem možete i ručno šivati
  • dva komada platna dimenzija 35x30 centimetara (pamuk, flis, strech)
  • šablona od papira s likom životinje
  • kreda ili olovka
  • iglice, probadače, konac
  • silikonske kuglice za punjenje (najjednostavnije je kupiti jastuk dimenzija 50x70 centimetara od 500 grama čime možete napuniti i do 10 maca)
  • za izradu jedne mace je potrebno oko 2 sata

Postupak izrade do konačnog proizvoda je prikazan na fotografijama, u koracima. Opustite se i divite svom talentu kojeg ste upravo otkrili, a pravo zadovoljstvo će vam donijeti dječji osmijesi i oduševljenje. Posebnost ove igračke je u tome što nije dovršena pa uz nju možete dodati i flomaster kojim će dijete osmisliti lice maci iz svoje mašte koju želi imati kao trajnu uspomenu. U dječijoj mašti sve je dopušteno i ima značenje.

Uživajte u izradi, a mi vam želimo sretne i zabavne blagdane.

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.