preplanuli ten
Izvor: Photo by Angela Roma / Pexels
Antonio Milanović
ODLAZI LJETO

Kako što duže zadržati preplanuli ten nakon sezone sunčanja

Preplanuli ten za mnoge je zaštitni znak ljeta i jedan od razloga zašto se toliko veselimo ljetu. Ipak koliko god da je teško postići preplanuli ten, pogotovo ako ste svijetle puti, jednako je teško zadržati ga. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta uz koje ćete duže uživati u svojim 'ljetnim bojama'.

Izbjegavajte jaka kemijska sredstva prilikom tuširanja ili kupanja

Prilikom tuširanja izbjegavajte jake i intenzivne sapune i gelove za tuširanje. Umjesto toga, radije izaberite kozmetiku koja u sebi sadrže organske sastojke. Isto tako, poželjno bi bilo da izbjegavate tuširanje vrućom vodom, a radije se tuširajte mlakom vodom. Također, izbjegavate i korištenje spužvice pri tuširanju jer ona uklanja površinski sloj kože.

Izbjegavajte brisanje ručnikom

Ma koliko bili mekani, ručnici jednostavno nisu prijatelji vašem preplanulom tenu, stoga radije birajte prirodno sušenje na zraku. Uz to, ne zaboravite obavezno poslije svakog tuširanja ili kupanja kožu nahraniti i hidratizirati kremom za tijelo, losionom ili prirodnim uljima poput maslinovog ili bademovog.

Jedite narančasto i zeleno

Sezonsko voće i povrće, kao što su rajčica, paprika, mrkva, dinja, marelice, borovnice i drugo bobičasto voće, obiluju karotenoidima odnosno pigmentima koji pomažu tamnjenju kože, a mogu vam pomoći i u održavanju preplanulog tena.

Koristite proizvode za očuvanje preplanulog tena

Na tržištu je dostupna čitava linija proizvoda koji su namijenjeni upravo očuvanju preplanulog tena. Osim što mogu pomoći bržem tamnjenju kože, ujedno i zadržavaju postignutu boju.

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.