motivacija, poruka dana
Izvor: Alexas Fotos / Pexels
Melita Pavlek
MOTIVACIJA

Budite ustrajni jer tko traži naći će

Ako tražite mudrost, novo znanje, neki konkretan uvid i u to uložite trud, uvijek ćete biti nagrađeni. Ne postoji način jaka namjera ostane uzaludna. I dobro je ta je tako. I zato ako trebate dodatnu motivaciju kako bi ostvarili vaše ciljeve, evo što jasno morate komunicirati sami sa sobom da bi vam put bio jednostavniji.

JASNA SVRHA

Svi smo odlični kada prijatelju ili poslovnom kolegi treba pomoći da dođe do nekog rješenja. Ipak, kada smo mi u pitanju često nam magla zamuti pogled. I onda se vrtimo u krugu želja, strasti, rokova i ciljeva. Zato, neka vam bude jasno zašto radite to što radite i koja je vaša temeljna svrha time iskorištena. Svrha toga što želite mora se osjetiti u vašim venama. Morate biti pozitivno uzbuđeni, spremni učiniti sve i veseliti se ostvarenom. To je osnova dugotrajne motivacije.

ČVRSTA ODLUKA

Obično pričamo o tome što želimo, zaboravljajući da to podrazumijeva naš jasan stav o tome što ne želimo. Da bismo mogli stvoriti mjesta za nove ljude, projekte, ciljeve i emocije, moramo znati što ne želimo dalje održavati. Time ćemo i jasnije i jednostavnije upravljati svojim vremenom jer se nećemo rasipati na nepotrebne stvari i obaveze. I više od toga. Moći ćete zaista upravljati svojom produktivnosti na puno bolji način, a dugoročno će vas to dovesti do još jedne važne stvari. Jednostavnije ćete naučiti reći NE stvarima koje vas ne podržavaju, što je dugoročno zaista veliki plus.

BRIGA

Najjednostavnije je u životu brinuti se o drugima. Kada se trebamo istinski brinuti o sebi postaje zanimljivo. Nemojte zaboraviti da je gotovo 80 posto uspjeha ovisno upravo o načinu na koji razmišljate. Ako sami sebi niste važni, teško je da ćete biti važni bilo kome drugome. Brinite se o tome što vam treba da biste se osjećali dobro, motivirano, ispunjeno. Svaka minuta koju zaista posvetite onome što je vama važno je zlatni ulog, bez obzira na to što drugi o tome misle.

I da.. jasna svrha, čvrsta odluka i briga o sebi zaista jesu tri osnovna sastojka dugoročne motivacije i ispunjenja. Toliko jednostavno, a tako zahtjevno. Ali valjda je i to način da život bude i zabavan, a ne samo kompleksan. Zabavite se…

Da biste znali kako treba komunicirati u poslu i privatnom životu, pratite tekstove autorice Melite Pavlek. No ne zaboravite pratiti i druge tekstove koji se kriju iza #marketing&pr&prodaja i #psihologija.

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.

Ako želite još zanimljivih poslovnih i životnih savjeta, prijavite se na naš dvomjesečni newsletter.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst, u prvome odlomku prenesenog teksta. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.