cijena struje
Izvor: PauloVsjr / Pixabay
BESPLATAN ALAT

USPOREDITE CIJENU STRUJE - Provjerite koji opskrbljivač je najpovoljniji za male poduzetnike

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) je pripremio informativni alat za usporedbu ponuda svih opskrbljivača električnom energijom u Hrvatskoj. Saznajte koliko bi vam mogao iznositi mjesečni račun za struju.

Tekst je ažuriran 08.09.2022.

HROTE je temeljem Zakona o tržištu električne energije osigurao informativni alat za usporedbu ponuda modela i tarifa opskrbljivača električne energije za kupce iz kategorije kućanstva te kupce iz kategorije poduzetništva (s očekivanom godišnjom potrošnjom manjom od 100.000 kWh).

USPOREDI CIJENU STRUJE 

Svrha alata za usporedbu je, piše na internetskim stranicama HROTE-a, informirati i olakšati donošenje odluke o izboru opskrbljivača električnom energijom.

USPOREDI CIJENU STRUJE 

Alat pruža uvid u ažurirane informacije zaprimljene od opskrbljivača i omogućuje usporedbu ponuda na cjelokupnom maloprodajnom tržištu električne energije, s jasnim i objektivnim kriterijima, uz naznačeno vrijeme posljednjeg ažuriranja, piše na internetskim stranicama HROTE-a.

USPOREDI CIJENU STRUJE 

Alat se koristi bez naknade, prilagođen je za korištenje osobama s invaliditetom, a omogućuje i postupak prijavljivanja netočnih informacija objavljenim ponudama, sve u skladu s odredbama Zakona o tržištu električne energije (NN 111/21), zaključuje se.

Primjer potrošnje

U obzir mo uzeli:

  • dvotarifno brojilo
    • potrošnja u višoj tarifi 7.000 kWh godišnje
    • potrošnja u nižoj tarifi 3.000 kWh godišnje
  • tarifni model Bijeli

Izračun je:

NAPOMENA:

Vlada je na sjednici 08.09.2023. objavila paket mjera sufinanrianja energenata koji se tiče razdoblja od 01.10.2022. do 31.03.2023.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst, u prvome odlomku prenesenog teksta. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.

Ako želite još zanimljivih poslovnih i životnih savjeta, prijavite se na naš dvomjesečni newsletter.