elan, drive, entuzijazam
Izvor: Geralt/Pixabay
Melita Pavlek
PRONAĐI SVOJ DRIVE!

Koji je prvi korak do uspješne karijere i zadovoljstva?

Tehnike upravljanja svojim zadovoljstvom, vremenom i srećom uvijek su iste. I baš uvijek se mogu koristiti i u poslovnom i u privatnom okruženju. Zato je za korištenje bilo kakve tehnike kojom želimo poboljšati naše zadovoljstvo najjednostavnije pitati se ZAŠTO RADIMO TO ŠTO RADIMO? Ako ne znamo ZAŠTO onda je svejedno i što radimo!

Budite sigurni zašto nešto radite

U poslovnom okruženju to je nešto jednostavnije provjeriti. Sve počinje od vrijednosti koje se njeguju i koje moraju biti utkane u doslovno sve što organizacija komunicira ili radi. Nijedna organizacija ne može interno njegovati jedne, a eksterno druge vrijednosti i uvjerenja. Lojalnost zaposlenika uvijek će se osjetiti i na lojalnosti klijenata i obrnuto. Nema varanja i prijetvornosti ili barem nema dugoročnog prikrivanja osnovne namjere. Isto je i s ponašanjem. Kako ljudi interno surađuju, o čemu razgovaraju i kako se međusobno ponašaju, jasno će se reflektirati u ponašanje na tržištu, interakciju s drugim eksternim javnostima i realizaciji usluge. Ako se interna klima prati, unapređuje i poboljšava, eksterna nagrada doći će sama po sebi. I to ne treba posebno argumentirati. Jer je odgovor na ZAŠTO TO RADIMO jasan u svemu što poduzimamo.

Budite fokusirani i zadovoljni

No što se događa kad ovo primijenimo na osobnu razinu − ako smo uopće spremni za nešto takvo? Izražavamo li naš temeljni identitet zaista i u okolini u kojoj živimo? Odražava li naše ponašanje naše stavove i uvjerenja? Ponašamo li se jednako pažljivo, susretljivo i prijateljski sami prema sebi kao i prema drugima? Imamo li jedno lice za druge i jedno koje dnevno pozdravljamo u ogledalu? Baš kao što neusklađene tvrtke i organizacije ne mogu ozbiljno razvijati svoj brend, ne možete niti vi osobno.

Zato nemojte previše filozofirati i iskoristite istu tehniku kao i u poslovnom okruženje. PRONAĐITE SVOJ DRIVE – ono što vas zaista tjera da radite to što radite kako biste mogli biti fokusirani i zadovoljni.

Uskladite svoja lica jer je to prvi korak prema uspješnoj karijeri i zadovoljstvu. Razlog zbog kojeg nešto radite pomoći će vam da osobne ciljeve uskladite na svim razinama. I omogućiti vam da budete autentični i ispunjeni. Vrijedno je pomučiti se za to.

Da biste znali kako treba komunicirati u poslu i privatnom životu, pratite tekstove autorice Melite Pavlek. No ne zaboravite pratiti i druge tekstove koji se kriju iza #marketing&pr&prodaja i #psihologija.

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst, u prvome odlomku prenesenog teksta. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.

Ako želite još zanimljivih poslovnih i životnih savjeta, prijavite se na naš dvomjesečni newsletter.