emocije, emotikon, osmijeh
Izvor: Pixabay
Željko Trivanović
SAMOKONTROLA

Kako upravljati emocijama na razgovoru za posao

Cijeli niz emocija može biti pokrenut tijekom razgovora za posao ili bilo kojeg drugog vođenog razgovora. Obje strane, i ispitivač i ispitanik, izvrgnute su emocijama koje nailaze i odlaze. Od sreće do tuge, straha i iznenađenja, gađenja, ljutnje pa sve do prezira, intervju može potaknuti pad i rast cijelog niza emocija koje se nakon završenog razgovora mogu osjećati cijeli dan.

Tijekom razgovora, iskusan ispitivač može prepoznati i utvrditi razne emocije koje ga mogu voditi kroz proces razgovora i pomoći mu shvatiti koliko je osoba spremna na suradnju i koliko je iskrena i autentična.

Na primjer, možete vidjeti emociju straha koja se pojavila kroz brojne promjene na tijelu ispitanika. U tom trenutku njegovo tijelo prolazi kroz fazu odluke pobjeći ili boriti se. Možete čak primijetiti emocije koje ispitanik pokazuje dok prolazi kroz fazu pokornosti prije negoli svjesno ili nesvjesno odluči kazati istinu.

Što su emocije

Emocije igraju veliku ulogu za vrijeme intervjua, ali što su to zapravo emocije? Emocije su reakcije na misli i događaje i povezuju ono što nam je važno sa svijetom ljudi, stvari i događaja. 

Jeste li ikada razmislili o tome kako vaše emocije mogu utjecati na nivo suradnje ispitanika? Na primjer, čak i da samo pomislite na to da ćete postati nestrpljivi jer vaš ispitanik nikako da počne govoriti istinu, vaše reakcije na te misli (verbalne i neverbalne) počinju otkrivati vaše emocije frustracije, ljutnje pa i prezira. Takve reakcije definitivno ne potiču suradnju.

Ako kao ispitivač znate upravljati svojim emocijama, tada to može imati ključnu ulogu u tome da vam osoba koju ispitujete kaže istinu. Problem na koji nailazimo u ispitivanju je taj da emocije dolaze nesvjesno. Limbički dio mozga je zadužen za emocije, a emocije su, vjeruje se, povezane s memorijom proteklih događaja i stečenim iskustvom. Razumijevanje ovoga je ključno za upravljanje emocijama za vrijeme intervjua, odnosno razgovora za posao.

Vaše trenutno stanje za vrijeme razgovora ne mora nužno biti uzrokovano trenutnom situacijom. Može biti uzrokovano nekim prijašnjim događajem. Ako ste svjesni tih emocija, možete ih kontrolirati da ne bi imale negativan utjecaj na tijek razgovora.

Objektivnost i neutralnost

Jedna od najvažnijih stvari koje trebate razmotriti prilikom intervjua je ta što morate cijelo vrijeme ostati objektivni i pokazivati osjećaj neutralnosti spram sudionika razgovora.

Držanjem emocija pod kontrolom i stavom neutralnog promatrača stavljate se u položaj osobe koja ne osuđuje svog ispitanika. Tada postajete posrednik koji razumje da je u tome trenutku tamo da bi pomogao osobi da, u katkada teškom zadatku, postane iskrena i kaže istinu. Sve što čujete od osobe koju ispitujete ne smije vas iznenaditi ni frustrirati kao nedostatak iskrenosti i suradnje. Budite potpuno svjesni svojih potencijalnih emocionalnih reakcija i ostanite neutralni i razumni tijekom cijelog procesa.

Kopiranje emocija

Još jedna ključna dobit od spoznaje da trebate ostati neutralni tijekom razgovora je zrcaljenje. Zrcaljenje je nesvjesno kopiranje nečijih znakova komunikacije. Kako verbalnih tako i neverbalnih.

Ako instinktivno imitirate geste, govor i držanje drugih, zamislite koliko utjecaja vaše emocije mogu imati na osobu s kojom vodite razgovor. Ako otkrivate negativne emocije, kao što su frustracija ili ljutnja, prirodni proces zrcaljenja može potaknuti osobu s kojom vodite razgovor da se i ona počne osjećati frustrirano ili ljuto. Ako možete zadržati neutralno ponašanje za vrijeme razgovora, tada će i sam proces zrcaljenja omogućit da su osjećaji osobe s kojom vodite razgovor također pod kontrolom.

Samokontrola

Kao ispitivač morate razmotriti vašu prezentaciju samoga sebe u smislu poza, mikroekspresija lica, ilustratora, kontakta očima, brzine govora, jačine govora, intonacije i samih riječi te vašeg emocionalnog balansa. Ako vi glasno govorite i osoba s kojom razgovarate počet će glasno govoriti. Ovo postaje neproduktivno kada negativne emocije počinju preuzimati vodeću ulogu. Cilj je smanjiti negativne emocije umjesto poticati ih pogrešnim koracima.

Kontrolirati emocije tijekom intervjua može biti poprilično teško, ali budite svjesni da vaše negativne emocije mogu biti izvor sukoba i pomanjkanja suradnje s vašim ispitanikom. Pokušajte prepoznati vlastite emocije, shvatiti odakle dolaze reakcije na te emocije, upravljajte njima i procijenite kakav utjecaj imaju na osobu s kojom vodite razgovor. Spoznajte svoje emocije i emocionalne obrasce. Ako uspijete razviti vještinu i samodisciplinu upravljanja vlastitim emocijama postat ćete učinkovit sugovornik i ispitivač.

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.