povratak na posao
Izvor: AbsolutVision / Pixabay
Antonio Milanović
NASTAVAK SVAKODNEVNICE

5 savjeta kako preživjeti povratak s godišnjeg odmora

Za većinu ljudi godišnji odmor je događaj koji brižno planiramo i razrađujemo tijekom cijele godine. Nakon nekoliko tjedana bezbrižnog ljenčarenja i uživanja ne čudi što mnogima i sama pomisao na povratak u stresnu rutinu izaziva nelagodu, potištenost pa čak i depresiju. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta uz koje će povratak u poslovnu svakodnevicu biti bar malo podnošljiviji…

Pet savjeta uz koje ćete se lakše vratiti u svakodnevicu i uspješno preživjeti kraj godišnjeg odmora:

Vratite se ranije 

Iako mnogi, s razlogom, žele iskoristiti svaku minutu dragocjenog godišnjeg odmora i odgađaju povratak kući do zadnjeg trena, psiholozi tvrde da je ta praksa loša za naše tijelo i um. Umjesto toga, radije se vratite kući nekoliko dana ranije, da biste izbjegli dodatan stres i omogućili tijelu da se privikne na promjene.

Napravite plan

Iako će vam misli vjerojatno prvih nekoliko dana i dalje biti na odmoru, lakše ćete se priviknuti na obaveze ako stavite na papir sve obaveze koje morate taj dan ili tjedan izvršiti, tako ćete biti puno produktivniji.

Kreirajte nove projekte

Kraj godišnjeg odmora pravo je vrijeme da sagledate svoju karijeru, nove poslovne projekte i ulaganja. Razmislite o svojoj karijeri i trenutnoj poziciji. Zadajte si nove poslovne ciljeve u obliku dodatne edukacije, poslovnih projekata ili novih poslovnih strategija. Posvetite se sebi. Prvi radni dani nakon godišnjeg odmora bit će puno podnošljiviji ako malo više posvetite pažnju stvarima koje vas inače čine sretnima i opuštaju. Stoga se nakon dugog radnog dana počastite dugom šetnjom po omiljenom parku ili odlaskom u kino s prijateljima.

Planirajte novi godišnji odmor

Jedan od učinkovitih načina da ublažite nostalgiju za proteklim godišnjim odmorom jest da se posvetite osmišljavanju vašeg budućeg godišnjeg odmora. Istražujete nove destinacije koje bi ste željeli posjetiti i nemojte se zaustaviti samo na tome, isplanirajte kratke izlete i vikend putovanja. Sve to će vam pomoći da lakše preživite do novog godišnjeg odmora.

Razbijte rutinu

Svi znamo kako je lako upasti u začarani krug poslovnih obaveza, stresa i nedostatka energije. Svakodnevicu lako možete ispuniti novim hobijima i aktivnostima koje će vam pomoći da se osjećate sretnije i poletnije.

Ako želite još zanimljivih poslovnih i životnih savjeta, prijavite se na naš dvomjesečni newsletter.

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst, u prvome odlomku prenesenog teksta. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.