poslovni savjet
Izvor: Michal Jarmoluk/Pixabay
PoslovniFM
SAVJETI USPJEŠNIH

4 savjeta poduzetnicima by Kristijan Cinotti

Kristijan Cinotti, managing partner i direktor Mazars Cinotti tvrtke za računovodstvo i reviziju, ujedno i vlasnik prve slastičarne kao primjer socijalnog poduzetništva i zapošljavanja teže zapošljivih skupina, Dolcinotti, u razgovoru za PoslovniFM istaknuo je četiri vrlo bitna savjeta poduzetnicima, posebno početnicima i onima koji su tek ušli u svijet poduzetništva.

Prva i najvažnija stvar, odnosno savjet

Okružite se poštenim i vrijednim suradnicima. Riješite se onih koji su uteg, oni će možda u nekom drugom sustavu bolje funkcionirati.

Drugi savjet

Fokusirajte se na prodaju i naplatu, odnosno zadovoljne kupce. Oni su jamac da ćete opstati u krizi. Tek nakon toga dolazi upravljanje rashodima, za koje je poželjno da budu što je više moguće varijabilni.

Treći savjet

Čuvajte se visokih fiksnih troškova.

Četvrti savjet

Računovodstvene informacije su jako bitne i nemojte ih podcijeniti. Možda plaćate puno više poreza nego što biste trebali, odnosno možda se neki poslovni događaji mogu odraditi ekonomičnije i efikasnije. Većina poduzetnika treba savjete, jer se mnogo novca može uštedjeti. Na vrijeme se mogu prepoznati trendovi, prilike i problemi ako je računovodstvo dobro organizirano i educirano.

*U tekstu su izneseni osobni stavovi i savjeti autora koji se ne mogu ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Savjeti.hr-a. Savjeti.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst, u prvome odlomku prenesenog teksta. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.

Ako želite još zanimljivih poslovnih i životnih savjeta, prijavite se na naš dvomjesečni newsletter.