aplikacija za vježbanje
Izvor: Freepik
Antonio Milanović
ZDRAV DUH U ZDRAVOM TIJELU

Nema više izgovora - TOP 10 aplikacija za vježbanje

Jedna od najčešćih novogodišnjih odluka jest upravo ona o većoj tjelesnoj aktivnosti. Ako je upravo to vaša odluka za novu godinu, a niste sigurni odakle početi, za vas smo izdvojili neke od najpopularnijih aplikacija za vježbanje koje će pokrenuti vaš um i tijelo.

Map My Fitness

Ova je aplikacija odlična za početnike u vježbanju. Ima stotine aktivnosti koje možete pratiti, od čišćenja stana do penjanja po stijenama. Za ljude koji tek započinju s fitnesom, korisno je što možete svoje vrtlarenje ili šetnju psa računati kao aktivnost. 

8fit

  • dostupno na Android, iOS sustavima: moguće je koristiti besplatno, ali ima i Pro plan koji se nadoplaćuje

8fit uz razne vrste treninga pruža i mogućnost planiranja obroka. Aplikacija stvara personalizirani program za prehranu i vježbanje na temelju rezultata koje želite. Namijenjena je ljudima koji vole puno smjernica, prijedloga, podsjetnika i uputa. Vi birate cilj, bilo da se radi o mršavljenju, popravljanju ili dobivanju mišića. Tada cilj precizirate, poput smanjenja tjelesne masnoće na 20 posto u tri mjeseca. 8fit uzima u obzir puno detalja o vama prilikom izrade vašeg kondicijskog plana. Dat će vam realnu procjenu koliko će biti teško ili lako postići zadane ciljeve. Jednom kad krenete na fitness putovanje, koristite aplikaciju za vježbanje iz videozapise, bilježite ono što jedete i radite plan obroka s pomoću recepata i popisa za kupnju. Pro verzija otključava sve treninge, daje vam prilagođene planove obroka i nudi popis za kupnju.

Centr Centr

  • dostupno na Android i iOS sustavima, uz mjesečnu nadoplatu

Ovu je cjelovita fitnes aplikacija za planiranje treninga, vježbanje i zdravu prehranu. Možete je koristiti za izgradnju mišića, mršavljenje ili općenito za održavanje forme. Sve što trebate napraviti jest u aplikaciju unijeti koji vas od ovih ciljeva zanima. Neki se treninzi održavaju uz trenera, što znači da puštate video zapis na kojem trener vježba i vi ga pratite. Za ostale dobivate timer i primjerak videozapisa svake vježbe. Možete se registrirati za besplatno sedmodnevno probno razdoblje prije nego što se odlučite na pretplatu.

Charity Miles (Dobrotvorne milje)

  • dostupno na Android i iOS sustavima i u potpunosti je besplatno

Charity Miles donira novac organizaciji po vašem izboru. Aplikaciju koristite za bilježenje prijeđenih kilometara - trčanjem, hodanjem ili vožnjom bicikla. Korporativni sponzori pristaju donirati nekoliko centi za svaku prijeđenu milju tj. 1.5 kilometar, u zamjenu za svoju reklamu na aplikaciji.

Find What Feels Good

  • dostupno na Android i iOS sustavima, uz mjesečnu nadoplatu

Ako ste ikada tražili video o jogi na YouTubeu, vjerojatno ste naišli na Jogu s Adriene. Ista ta Adriene (Adriene Mishler) pokrenula je aplikaciju za Android i iOS nazvanu Find What Feels Good ili FWFG. Aplikacija sadrži satove joge, niz vježbi koje možete raditi tijekom cijelog dana i kalendar za praćenje napretka. Dostupno je sedmodnevno besplatno probno razdoblje. No većina tih treninga je besplatna na YouTubeu i na njezinoj web stranici Joga s Adriene.

FitOn: Fitness Workout Plans

  • dostupno na Android i iOS sustavima. Besplatno je, a ako želite dodatne značajke onda za to trebate izdvojiti 69,99 dolara godišnje

FitOn ima razne opcije treninga ovisno o količini vašeg slobodnog vremena, razini intenziteta koji želite ili vrste treninga koji želite odraditi (joga, stražnjica i bedra, trbušnjaci, istezanje itd.). Ako tijekom vježbanja nosite povezani monitor pulsa, puls možete vidjeti na ekranu dok pratite video.

Dostupna je i ploča s najboljim rezultatima na kojoj se možete natjecati s drugim članovima ili grupom prijatelja. Uz FitOn dobivate puno toga besplatno, uključujući sve video zapise treninga, ali ako pak želite malo više, poput personaliziranih planova obroka i mogućnost povezivanja si s Fitbitom ili Garminom, trebate platiti 69,99 dolara godišnje za Pro račun.

Fit radio

  • dostupno na Android i iOS sustavima, besplatno za ograničeno korištenje, a za više opcija plaća se tromjesečno

Fit Radio je aplikacija za glazbu koja ima popise pjesama za vođenje treninga. Možete odabrati nasumičan odabir pjesama ili glas trenera koji će vam govoriti da se ubrzate ili brojati ponavljanja dok svira glazba. Možete pronaći i glazbu koja odgovara vašem tempu ili odabrati pjesme koje odgovaraju vrsti vježbanja koju imate na umu, poput korištenja eliptičnog trenažera ili dizanja utega. Besplatna aplikacija ima ograničeni sadržaj, a plaćeni Premium račun pruža vam sve treninge i glazbu koju želite.

Jillian Michaels Fitness

  • dostupna za Android i iOS sustave, uz plaćanje.

Ova aplikacija kombinira treninge i planiranje obroka za cjelokupno fitness iskustvo. Trenerica slavnih Jillian Michaels može biti i vaša trenerica tijekom svakog treninga. Sve u aplikaciji je prilagodljivo, od prijedloga namirnica za obroke do vrsta treninga. Također, vježbe ocjenjujete kao lagane, srednje i teške, pa vam mogu poslužiti kao izazovi za podizanje razine kondicije. Ovaj program mogao bi biti preintenzivan za ljude koji nisu u formi. Izvrstan je odabir za svakoga tko želi izgubiti nekoliko kilograma i dobiti malo mišića.

The Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout

  • dostupan na Android i iOS sustavima i u potpunosti je besplatno

Ovo je aplikacija za kružni trening i omogućuje da u dan ubacite malo vježbe na razini intenziteta koji vam odgovara. Sve što vam treba je stolac i oko sedam minuta. Trening srednjeg intenziteta uključuje jumping jackove, sjedenje uza zid, trčanje s podizanjem koljena visoko u mjestu, triceps pad na stolcu i nekoliko drugih poteza. Ima i druge mogućnosti izvan klasične sedmominutne rutine, poput First Timer, Intermediate 16 Minute i Core Workout. Također možete kreirati i prilagođene treninge tako što ćete spojiti vježbe koje vam odgovaraju. Audio i vizualni znakovi govore vam kada započeti i zaustaviti svaku vježbu u treningu, a u sredini se prikazuje video demonstracija koja će vas voditi kroz vježbu. Ovo je jedna od najboljih fitness aplikacija jer uravnotežuje jednostavnost s odgovarajućim informacijama i prikladna je za gotovo sve - bez obzira na stupanj kondicije.

Onyx

  • dostupna samo na iOS sustavu uz plaćanje.

Ako želite kontrolu nad vježbanjem, ali ne želite da vas instruktor promatra dok vježbate, možete isprobati Onyx. Ova iOS aplikacija ima ugrađeni AI koji može gledati vašu formu i brojati ponavljanja dok slijedite niz vježbi. Pruža vam povratne informacije u stvarnom vremenu o tome radite li poteze ispravno. Treninzi su većinom jednostavne intervalne sesije. Da bi AI funkcionirao, potreban vam je kompatibilni iPhone, onaj koji ima TrueDepth. Aplikaciju i dalje možete koristiti s drugim modelom iPhonea, ali nećete dobiti povratne informacije ili broj ponavljanja.

Ako želite još zanimljivih poslovnih i životnih savjeta, prijavite se na naš dvomjesečni newsletter.