gmail, proširenja, ikone
Izvor: geralt/Pixabay

5 Gmail ekstenzija koje bi svi trebali koristiti

Gmail je s godinama prilično sazrio, toliko da vam više ne trebaju 'vanjski dodaci' za određene korisne značajke, poput zakazivanja e-maila. No uvijek ima prostora za dodatna poboljšanja i 'trikove' koji slanje e-maila čine zabavnim i jednostavnijim, pogotovo ako vam je inbox toliko pun da nepročitane poruke odvlače pažnju i troše vrijeme ili pak ako čeznete za slanjem GIF-ova u e-mailu.

Za sve te dodatne značajke pogledajte neke od najboljih Gmail proširenja koja su jednostavna i iznimno korisna:

1. Inbox When Ready

Internet je prepun distrakcija, a vaš inbox je dobar primjer toga. Kada god otvorite Gmail i želite poslati e-mail, postoji mogućnost da će vam pristigla pošta odvući pozornost i odvratiti vas od zadatka.

Rješenje za to bi moglo biti Inbox When Ready. Ovo je korisna opcija koja omogućuje da prema zadanim postavkama sakrijete sve e-mailove tako da možete bezbrižno pisati novi e-mail i poslati ga, prije no što se pogubite u moru pristiglih poruka.

Zanimljivo je i da se ova značajka može koristiti i za kontrolu učestalosti provjere pristigle pošte i ograničavanje vremena koje provodite u pregledavanju e-mailova.

2. Sredite inbox uz Sortd za Gmail

Sortd je ekstenzija za Chrome koja će se svidjeti onima koji žele organizirati svoje e-mailove. Dobra je stvar što Sortd ne mijenja funkcije Gmaila, već način kako se pošta prikazuje. Uz pomoć ove ekstenzije možete svoje e-mailove koristiti na način koji vama najbolje odgovara, jer je Sortd kombinacija planera, organizatora i e-maila.

Nakon što se Sortd instalira, pojavit će se ikonica u Gmail sučelju, a kada na nju kliknete otvorit će se novi prozorčić s listama – Follow up, To Do, List 1 itd. Sve ovo olakšava praćenje pristigle pošte i određenih razgovora koji se često izgube u bespućima inboxa.

3. Gmail Reverse Conversation

Kao što znate, kada odgovarate na e-mailove u Gmailu, najnovije se poruke spuštaju na kraj. To je OK za brzo 'skrolanje' manjeg broja poruka, ali ako se radi o dugačkoj korespodenciji onda može postati iritantno. Da bi se to riješilo treba obrnuti redoslijed da bi najnovije poruke došle na vrh, a to možete uz Gmail Reverse Conversation – jednostavno i učinkovito rješenje koje štedi vrijeme 'skrolanja'.

4. Trello i Todoist za Gmail

Za one koji često koriste Trello, ovaj dodatak je božji dar. Vaše e-mailove pretvara u zadatke u Trellu i rješava vas posla ručnog ubacivanja zadataka u Trello.

Slična je stvar i s Todoistom, koji vam omogućuje brzo dodavanje e-mailova kao zadataka u Todoistu, a možete si namjestiti i podsjetnike za daljnje korake i zadatke.

5. Jednostavno slanje GIF-ova

Zašto biste se ograničavali na slanje GIF-a u aplikacijama za razmjenu poruka, kada biste ih mogli slati i putem e-maila? Gfycat GIFs za Gmail ekstenzija je koja će vam pomoći da GIF-ove šaljete jednostavno i kada god poželite.

SIGURNOSNA NAPOMENA

Imajte na umu da, prije no što preuzmete brojna proširenja za Gmail, morate biti svjesni rizika privatnosti. Neki od ovih dodataka zahtijevaju pristup Gmailu, što znači da se može pristupiti vašoj e-pošti i drugim osjetljivim podacima. Najsigurnija opcija je imati proširenja koja je provjerio Google, ali također biste trebali sami istražiti i proučiti pravila privatnosti drugih proširenja da biste bili sigurni da ne zlorabe vaše podatke.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na Savjeti.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst, u prvome odlomku prenesenog teksta. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.